Pàgines

dijous, 3 de juny del 2010

Salvador de Bahia *

* o, com diria en Jorge Amado, la història de dos individus que durant els primers dies del seu viatge no es van deixar vèncer per la patxorra del propietari de l'hotel on s'allotjaven que els va obligar a dutxar-se amb aigua freda durant els tres primers dies.
* o com la primera entrada del bloc quasi ens costa el naixement del contra bloc per part de l'Albert ja que no ens posem d'acord en com fer-lo, perquè això de fer un bloc no és gens fàcil... què hi poso? Com ho poso per a que no quedi cursi, pedant, estúpid, avorrit...?

Va, i ara l'entrada seriosa... Doncs, sí, tu, se suposava que aquí ara ens havíem de desfer en elogis per Salvador de Bahia, que si això és fantàstic, que si això és el bressol de la música i el ball... i que voleu que us diguem... doncs sí, tu, que ens l'imaginàvem més “gran”... O potser és que hem vingut en temporada baixa i això no llueix tant...

I tot i que aquesta ha estat una mica la nostra impressió general, tenint en compte que les expectatives que ens havíem creat eren molt i molt altes, i això juga contra la nostra pobra primera ciutat d'acollida, no tot ha estat decepcionant, ni molt menys.

A continuació recollim els nostres top 5 de Salvador de Bahia:

1. El Pelourinho... és cert que aquesta zona té un encant especial.... La combinació entre cases baixetes, teulats de teules tradicionals (sort que aquí no hi fa mai fred, perquè a la nostra habitació hi corre un “birujam” entre les escletxes de les teules que Déu n'hi do!), locals per prendre copes d'allò més “in”, companyies i companyies de percussió (que, alguns dies, toquen i toquen fins a altes hores) i el bon ambient que s'hi respira, fan, sens dubte, que per nosaltres sigui la millor zona de Salvador.

2. El menjar... quina cuina tu, quina cuina!: escondidinhos de carne do sol amb pure de banana i camarão (gambes), moqueca de peixe, bolas do bacalhau, cocos gelados... Tot boníssim, boníssim! i és que després de provar aquestes delicatessen ens preguntem per què el món no està ple de restaurants brasilers... per què, per exemple, a Barcelona, qui va a restaurants brasilers? Quan tornem, nosaltres segur!


3. Les platges, especialment les de Barra. Tot i que encara no ens hi hem banyat, ja que ens reservem per platges que ens prometen i sabem millors, les que hem visitat fins ara no estan gens malament... Tot esperant la “platja de postal”, la veritat és que el primer contacte amb les platges brasileres promet, i molt!!!

4. El clima.... hivern? Qui diu hivern? Com es pot viure tot l'any a 25 graus de temperatura i no ser feliç? (tot i que també hem de dir que la xafogor que hem patit algun dia ja des de les 10 del matí ens ha fet pensar que potser no tot són flors i violes quan vius en una zona de clima tropical. Sobretot, si han de treballar....pobres..... huhuhu)

5. Els autobusos..... que t'ofereixen la possibilitat, per 2,30 reals (aprox. 1€), amb una freqüència de pas impressionantment alta per al que alguns/es estem acostumats, i amb una velocitat i perícia conductora fora de tota comprensió europeística (què farien els brasilers sense el clàxon!), de conèixer a fons tots els barris de la ciutat: des de les zones més luxoses fins a les faveles, sense cap sensació de risc.

8 comentaris:

  1. Pues yo creo que el modo éste de hacer el blog es fantástico, aunque podeis ir haciendolo de diversas maneras, tiempo por delante teneis.
    Es como si ya hubiera estado en Salvador de Bahia tan bien explicadito que esta todo. disfrutar (no comamos demasiado, eh?)

    ResponElimina
  2. Jo també estic d'acord perque ens ajuda a coneixer moltes coses que ni idea. Quina enveja encara que aixó de la calor jo personalment no ho portaria molt bé. Les platges a mí m'agraden perque s'asemblen a les d'aquí. Bon viatge i continueu escribint

    ResponElimina
  3. Mola un munt el post!!!
    Seguiu així, serà la millor manera de conèixer Brasil i la resta de l'aventura!
    I no deixeu que un bloc s'interposi en la vostra felicitat, tortolitus!
    Ignasi

    ResponElimina
  4. Hola fillets, que no tenim m'es informacio!!!! suposo que esteu allà dins del parc i no teniu mitjans, bé fins aviat.
    De totes maneres m'agradaria saber quina era l'idea del blog del Albert. Ai las mares !!!

    ResponElimina
  5. No creia que haguessiu publicat res encara i que tot just estaríeu amb el "jet lag" i em trobo un inici espectacular de bloc! Hi deuen haver contribuit les dutxes fredes, no? Enhorabona i endavant! Molts petons a tots dos!

    ResponElimina
  6. jajajajaja!! m'encanta la fotu, quina cara de vidorra que tens papellot!! una abraçada.

    Marta Montolio

    ResponElimina
  7. fa bastanta gràcia la foto de l'albert bevent-se la fruita aquella. És un coco? Espero que la continuació/conseqüència d'aquesta foto no sigui diarreica. Si ho és, no adjunteu fotos.

    ResponElimina
  8. "E la nave va"... endavant....

    ResponElimina